LAPL, PPL, TÍPUSÁTKÉPZÉSEK,
OKTATÓ PILÓTÁK KÉPZÉSE

Mire alkalmasak a pilóta licenszek? Milyen repülőgépet vezethetek? Mik a pilótaképzés feltételei? Hogyan zajlik a pilótaképzés tanfolyam? Mik a pilótaképzés vizsgakövetelményei? Hány éves kortól lehetek pilóta? Hogyan zajlik a pilótaképzés? Hogyan zajlik a pilótaképzés vizsga? Milyen orvosi alkalmasságira van szükség a pilótaképzéshez? Milyen időjárási körülmények között vezethetek repülőgépet? Éjszaka is repülhetek? Hogyan lehetek pilóta? Pilótaképzés Budapest és környékén.

PPL

Magánpilóta szakszolgálati engedély

A Magán Pilóta Engedély kizárólag magáncélú repülésre használható. Barátokat, ismerősöket, családtagokat vihetsz magaddal a fedélzeten. Kereskedelmi tevékenység nem végezhető, munkát nem vállalhatsz vele.

Tulajdonképpen ez a szakszolgálati engedély (szakszó) a kezdő lépcső, ezt mindenféleképpen meg kell szerezni ahhoz, ha tovább szeretnél lépni, ha hivatásos pilóta is szeretnél lenni. A hivatásos pilótaképzés során természetesen további engedélyeket kell megszerezni.

A PPL-nél nincs repülőgép típus határ, mint a LAPL-nél. Itt további gép típusokat szerezhetsz meg: akár többszemélyes egymotoros, illetve kétmotoros géptípusokat is.

LAPL

Könnyű légijármű pilóta engedély

A szabadidős célú üzemben tartásban részt vevő pilótáknak.

Legfeljebb 2 000 kg felszállási tömeggel rendelkező, maximum 1 pilóta és három utas befogadására alkalmas, egymotoros, dugattyús repülőgépet vezethetsz. Sikeres vizsga esetén, szakszó birtokában további 10 óra egyedül repülés szükséges utas szállításához

TÍPUSÁTKÉPZÉSEK

Rövid tanfolyam képzett pilótáknak

Van már pilóta engedélyed, de nem repültél még Cessnával? Egy rövid tanfolyam, ami a gép ismeretéről szól, majd 2-5 óra repülés az adott típussal, ezután egy vizsgarepülés a főpilótával, és ettől kezdve már repülhetsz is az újonnan megszerzett géptípussal! Az átképzés időtartama természetesen személyre szabott, a már eddig repült óráid számától függ.

OKTATÓ PILÓTA KÉPZÉS

Gyakorlott pilóták számára

Amennyiben már gyakorlott pilóta vagy, esetleg szeretnéd a tudásod továbbadni, a fiatalabb generációnak, mi segitünk abban , hogy Oktató Pilóta légy.

NŐI PILÓTÁK

A repülés nem kell, hogy a férfiak kiváltság legyen

A pilótaképzés éppúgy elérhető a nők számára is. Még ma is ritkaság női pilótákkal találkozni, pedig a nagy légitársaságoknál is egyre több a női pilóta.

Üzenetküldő